Regenboog

 

Lucy, idee-vertaler, communicatie

Waar word je blij van? Eén van de vragen die een medecursist mij tijdens de cursus Bloggen stelde. Een goede vraag. En makkelijk te beantwoorden. Of toch niet?

Nu ik werkzoekend ben, lijkt het of ik steeds meer ga twijfelen aan dingen die eerder vanzelfsprekend leken. Waarschijnlijk omdat ik me bij alles wat ik zeg of schrijf afvraag of het bijdraagt aan het vinden van een baan.  Ik word blij van zingen, naar de film of het theater gaan, door het bos wandelen, spelletjes doen, koken en  lekker eten (lasagne!). Maar zegt dat iets over mijn kwaliteiten als communicatiemedewerker? Meestal noem ik dus dingen als: schrijven, organiseren, logistieke planning en multi-tasken.

Wauw-moment

Op zoek  naar een bevredigend antwoord, draaien mijn hersens op volle toeren. De ene na de andere blij-maker schiet voorbij. Plotseling blijft een beeld hangen. Ik zie het voor me in al zijn pracht. Een regenboog. Natuurverschijnsel dat tot de verbeelding spreekt. Associaties dringen zich op. Geluk, hoop, na regen komt zonneschijn, natuur, magie, onbegrijpelijk, kinderen, stilte, fotografie, perfectie, dubbel, ongrijpbaar, kleurrijk, vergankelijkheid, somewhere over the rainbow. Het wauw-moment waarop, terwijl de zon uitbundig schijnt, plotseling de regen tegen de ramen tikt, je naar buiten rent en de regenboog zich scherp en volmaakt aftekent tegen de donkerblauwe lucht. Even is alles stil. De wereld is mooi. Er is hoop! Een mooi symbool in deze baanloze tijd.

Uitdaging

Daar word ik blij van, van die perfecte regenboog. Maar ineens realiseer ik me dat de vraag zelf me blij maakt. Die heeft er namelijk voor gezorgd dat ik mijn hersens aan het werk kon zetten. Dat ik bezig was met bedenken, associëren, voor me zien, oplossen. En doordenken tot ik het antwoord wist. Zo’n uitdaging ga ik graag aan. Ook in mijn werk. En dát is dus waar ik echt blij van word.

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s