En de winnaar is…

 

Lucy, idee-vertaler, communicatie

Wat kun je als werkzoekende doen om op te vallen? Die vraag komt regelmatig bij me op. Toen ik hoorde dat een recruiter of werkgever gemiddeld maar 6 (!) seconden besteedt aan het scannen van een cv, wist ik dat daar winst te behalen viel.

Dus ging ik aan de slag. Eerst heb ik bedacht welke vorm bij mij en mijn toekomstige functie zou passen. Mijn cv als nieuwsbrief leek me een goed idee. Dan kon ik meteen mijn gevoel voor vormgeving erin kwijt. Zo bedacht, zo gedaan. In Microsoft Publisher koos ik een sjabloon dat mij door de gebruikte kleuren (oranje en geel) meteen aansprak. Dat sjabloon ben ik gaan vullen met mijn gegevens. Foto’s ter illustratie, links naar belangrijke websites, concrete resultaten, een citaat uit een aanbeveling. Ik haalde alles uit de kast. En het resultaat mocht er zijn, vond ik.

Walk&Talk

Ook van anderen kreeg ik positieve reacties. Met als hoogtepunt dat Debbie Heijne van de Walk&Talk in Amersfoort me vroeg iets over mijn cv te vertellen voor een groep van 45 werkzoekenden. Dit was een erg leuke ervaring. Als dank kreeg ik veel complimenten en een hoop energie!

Cv van de maand

In de wandelgangen hoorde ik dat er een cv van de maand verkiezing bestond. En omdat ieder bureau waar mijn cv op ligt er één is, besloot ik mee te dingen naar deze titel. Ik stuurde een mailtje naar SollicitatieLAB en dacht er verder eigenlijk niet meer aan. Tot ik een paar dagen geleden na het eten op de bank plofte, mijn telefoon pakte en op Twitter las dat ik bij de vijf genomineerden van de maand juni hoorde. Wat een eer!

Stemmen!

Sindsdien draait mijn PR-campagne op volle toeren. Sociale media, direct mail, gedrukte media, mond-tot-mond reclame. Geen medium laat ik ongemoeid in mijn poging zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Wil je mij helpen? Stem dan op mijn cv via de website of via Facebook. Volgens het reglement kun je trouwens ook het een doen en het ander niet laten 🙂 Stemmen kan tot zondag 15 juni 18.00 uur. En of mijn cv nu als winnaar uit de bus komt of niet, ik vind dat het me in ieder geval gelukt is om op te vallen. En daar ben ik best trots op.

3 gedachtes over “En de winnaar is…

  1. Een sterke presentatie van jezelf, je laat je licht niet onder de korenmaat schijnen, maar weet ook de afstand te bewaren en jezelf niet groter voor te doen dan je bent…Ik herken je volledig in je verhaal…

    Like

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s