Ik ben een geboren…

 

Lucy, idee-vertaler, communicatie

Het schijnt dat iedereen een talent heeft dat hem of haar uniek maakt. Iets wat je te geven hebt aan de wereld. Een paar dagen geleden kwamen we er tijdens een etentje over te praten. Iemand zei dat er een simpele manier is om erachter te komen wat jouw talent is. Je maakt gewoon de volgende zin af. Ik ben een geboren… Wat het eerste in je opkomt, is naar alle waarschijnlijkheid jouw unieke talent.

Roeping

Deze methode was ik een paar jaar geleden al eens tegengekomen tijdens een inspiratieweek bij De Voorde. Een week die er onder andere op gericht was de deelnemers hun talent te laten ontdekken. Ik herinner me dat ik een beetje bang was om niet zo’n specifiek talent te hebben. Ik weet wel dat ik een aantal dingen goed kan, maar dit moest wel iets groters zijn, dacht ik. Een roeping, iets waar een beroep van te maken was. Voorbehouden aan leraren, dokters en dominees. Ik had zoiets vast niet. Maar na een dag met opdrachten en oefeningen werd aan iedereen in de groep gevraagd de eerder genoemde zin af te maken. Ik ben een geboren… Toen ik aan de beurt was, zei ik opeens: “Oplosser!”

oplosmiddel, oplosser

Lol

Het klonk een beetje vreemd, maar ik weet inmiddels dat het waar is. Ik ga ‘aan’ als er iets op te lossen valt. Een probleem, een puzzel, een vraagstuk, een raadsel. Ik wil het oplossen en liefst zo snel mogelijk. Mijn hersens gaan als vanzelf aan de slag en in een flits zie ik de oplossing voor me. Dit talent heb ik al heel vaak in kunnen zetten. Zowel op mijn werk als thuis komt het dagelijks van pas. Een groot voordeel is dat ik, als er iets mis gaat, niet in paniek raak, maar juist de lol inzie van het oplossen van  het probleem. Dat heeft me al flink wat complimenten van collega’s opgeleverd die zelf minder stressbestendig bleken te zijn!

Ik ben blij dat ik mijn talent (gevonden) heb. Weet jij al wat jouw talent is? Hoe maak jij de zin af? Niet nadenken! Gewoon roepen wat in je opkomt!

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s