Idee-vertaler 2

 

Lucy, idee-vertaler, communicatie

Ik schreef het al eerder, ik ben een idee-vertaler. Je kunt me geen groter plezier doen dan te vragen met je mee te denken. Zoek je een naam of slogan voor je nieuwe bedrijf? Wil je een website zo maken of vernieuwen dat hij gebruiksvriendelijk is? Wil je jouw dienst op een originele manier onder de aandacht brengen van je doelgroep? Dan draag ik graag ideeën aan, vertaal ze naar een praktisch plan en voer dat vervolgens uit.

Villa Vathorst

Een jaar geleden was Stichting Kamerbreed, welzijnsorganisatie in Vathorst, toe aan een nieuwe naam, slogan, huisstijl en website. Ik was er als vrijwillig communicatiemedewerker bij betrokken. Het was mijn idee om in de naam in ieder geval Vathorst te verwerken. Dat zou de vindbaarheid in Google zeker verbeteren. Een collega kwam met Villa, en de naam Villa Vathorst was geboren. De slogan kwam uit mijn koker: Thuis in de wijk. De organisatie wil dat de bewoners van Vathorst zich bij hen thuis voelen. Gastvrijheid staat er hoog in het vaandel. Hoewel de activiteiten niet op een vaste plek plaatsvinden, suggereert het woord villa dat er sprake is van een huis. Daarnaast wil men zich profileren als kenner van de wijk en haar bewoners. Wij zijn hier thuis. Een ontwerper ging aan de slag met het logo en de website. Ik schreef de teksten.

We prikten een datum om de nieuwe naam officieel bekend te maken en zochten naar een originele manier om dat te doen. In het logo is een openstaande deur verwerkt om aan te geven dat iedereen welkom is. Hierop voortbordurend kwam ik met het idee een deur te maken die op verschillende plaatsen in de wijk kon staan als vooraankondiging van de bekendmaking. Het lokte leuke reacties uit en maakte mensen nieuwsgierig. Op de dag van de onthulling stond de nieuwe naam op die deur geschilderd. Als aandenken kregen de gasten een deurstopper mee naar huis met de tekst ‘Onze deur staat altijd open’.

Inmiddels is Villa Vathorst een begrip in de wijk. Zij weten op een originele manier mensen met elkaar te verbinden. Ik denk met veel plezier terug aan de tijd dat ik er mijn en andermans ideeën vertaalde. Neem vooral eens een kijkje op hun mooie website!

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s