Netwerken is niet eng

Lucy, idee-vertaler, communicatie

Ik had lang getwijfeld of ik me zou aanmelden. Aan de ene kant was ik nieuwsgierig en wist ik dat het een uitstekende kans was om mijn netwerk uit te breiden. Aan de andere kant zag ik er tegenop om alleen te gaan en misschien geen aansluiting te vinden. Gedachten als ‘Wie weet komen er alleen maar ZZP-ers die elkaar allemaal al kennen’ spookten door mijn hoofd. Maar de nieuwsgierige kant won, dus stapte ik uit mijn ‘comfort zone’ en meldde me aan voor het Zakelijk festival MiddelpuntNL. Gisteren bleek dat ik de juiste keuze had gemaakt.

Vlinderkus

Al bij het binnenstappen van De Lieve Vrouw voelde ik de positieve energie. Het omhangen van het oranje keycord met naamkaartje schepte meteen een band. Ik raakte in gesprek met iemand die ook alleen gekomen was. Al snel bleek dat dit de gewoonste zaak van de wereld was. Iedereen sprak met iedereen. Er was openheid en oprechte aandacht voor elkaar. We deden met de groep een warming-up, maakten elkaars tekeningen af (of verpestten deze juist) en gaven vlinderkussen. En dat allemaal in het eerste uur!

logo MNL14

De rest van de dag heb ik workshops gevolgd. Corinne Keijzer deelde haar kennis over zakelijk gebruik van Facebook, Greet Dom vertelde een mooi verhaal over Identiteitsmarketing, Linde ten Broek raakte ons met haar Soul Storytelling en Jacob Jan Voerman bleek zonder hoorapparaten nóg beter te kunnen horen wat iemand over zichzelf vertelde. Deze mensen zetten me aan het denken én voelen. En inspireren me om aan elk van deze onderwerpen nog eens een aparte blog te wijden.

Grenzen verleggen

Aan het eind van de dag fietste ik naar huis. Ik was vele indrukken, gesprekken en tien visitekaartjes rijker. Allemaal mensen die graag bereid waren mij verder te helpen in mijn zoektocht naar een baan. En hoewel ik moe was, gaf het ook een heleboel energie. Ik leerde (niet voor de eerste keer trouwens) dat het loont om je grenzen te verleggen. Het levert zoveel op!

Hoe is dat bij jou? Hou jij het graag bij het bekende of ben je juist een avontuurzoeker? Voor mij was het Zakelijk Festival in ieder geval een geslaagd avontuur. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

4 gedachtes over “Netwerken is niet eng

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s