Meten is weten

Communicatie Amersfoort meten is weten

Veel mensen denken bij die uitdrukking waarschijnlijk aan marketing. Dat je de resultaten van je acties kritisch moet analyseren. En met handige ‘tools’ als Google Analytics moet berekenen hoe hoog je ROI (return on investment) is. Zelf ben ik niet zo van de statistieken. Voor de lol kijk ik wel hoeveel mensen er op mijn website komen en welke artikelen ze lezen, maar ik laat daar geen analyses op los, noch trek ik er conclusies uit. Bij meten is weten denk ik eerlijk gezegd aan mijn favoriete filmpersonages: Buurman en Buurman.

Terugblik op 8 maanden bloggen

Maar vooruit, ik waag eens een poging. Het einde van het jaar nadert. De tijd bij uitstek om terug te blikken en de balans op te maken. Ik ben nu 8 maanden aan het bloggen.  Welke onderwerpen vindt men interessant? En hoe komen mensen op mijn website terecht? Hier de resultaten van mijn mini-onderzoek.

  • Van mijn 28 blogs is En de winnaar is… het meest gelezen. Dat snap ik wel, omdat ik destijds echt iedereen ‘gespamd’ heb over dat blog. Ik had namelijk stemmen nodig voor de cv van de maand verkiezing (die ik toen ook gewonnen heb, dus het werkte wel).
  • Het blog met de minste views is Idee-vertaler. Ook dat is best logisch, omdat het mijn eerste blog was. Bij dezen meteen een herkansing voor dit debuutblog 🙂
  • Van 75% van de lezers is onduidelijk hoe ze op mijn site terechtkomen (familie en vrienden?). 12% komt via Twitter, 6% via Facebook en slechts 2% via LinkedIn.
  • De meeste lezers komen uit Nederland, maar ook vanuit de Verenigde Staten en België komt men soms bij mij terecht. En wat te denken van 2 lezers uit Mongolië?
  • De pagina’s Welkom en Over mij zijn veruit het meest bezocht. Fijn te weten dat er zoveel mensen geïnteresseerd zijn in de persoon achter het blog.

Vooral doorgaan

Buurman en buurman meten is weten

Wat kan ik hieruit concluderen? Is mijn investering de moeite waard? Moet ik sommige onderwerpen voortaan mijden? Of meer reclame maken? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat er mensen zijn die mijn teksten graag lezen. Dat lees ik in reacties en hoor ik soms uit iemands mond. Het zijn er nog bepaald niet veel, maar dat vind ik niet erg. Ik ga dus lekker door met bloggen. Hopelijk ga jij door met lezen. Bedankt voor je aandacht in ieder geval!

2 gedachtes over “Meten is weten

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s