Een stille jaarwisseling

 

Communicatie Amersfoort Lucy Oud en Nieuw

Zo lang ik me kan herinneren heb ik een hekel aan Oud en Nieuw. Ik lust geen champagne, ben geen fan van oliebollen, heb een hekel aan laat opblijven en vind vuurwerk een van de slechtste uitvindingen ooit. Zelfs sterretjes afsteken vond ik als kind eng.

Het probleem met Oud en Nieuw is dat je er niet aan ontkomt. Het is onmogelijk om niets te doen, vroeg naar bed te gaan en er de volgende morgen achter te komen dat het 1 januari is. Daar zorgen al die mensen die het een geweldig feest vinden wel voor. In mijn studententijd probeerde ik nog er iets van te maken. Dan ging ik toch naar dat feest waar iedereen naartoe ging. Of naar die vrienden die gezellig spelletjes deden. En dan moest het zo laat mogelijk worden, want dan was het leuk. Maar helaas was het nooit leuk.

Verkeerde schoenen

Dramatisch dieptepunt was de keer dat ik na een veel te druk feest in Paradiso, bij gebrek aan openbaar vervoer en geld voor een taxi, in veel te dunne kleren en op de verkeerde schoenen een half uur naar het huis van vrienden van vrienden moest lopen. Waar ik vervolgens uitgeput op een matras in de woonkamer geen oog dicht deed en lag te wachten tot de eerste trein naar huis reed. Vreselijk!

Texel

Een jaar of 10 geleden zijn we in ons eigen huis tot 5 uur ’s ochtends wakker gehouden door losgeslagen buren met een maandsalaris aan honderdduizendklappers. Sindsdien zoeken wij ons heil in huurhuisjes. Dat is ook niet altijd goed gegaan, maar nu hebben we dan eindelijk een plek gevonden waar we ‘veilig’ zijn: Texel. De eerste keer dat we daar met Oud en Nieuw waren, gierde de wind zo hard om het huisje dat je het handjevol vuurpijlen dat werd afgestoken absoluut niet kon horen. Heerlijk!

Nieuwjaarsduik

Op 31 december kan ik dus gewoon naar bed als ik daar zin in heb. En op 1 januari hang ik niet brak op de bank voor het schansspringen. Nee, dan zit ik lekker met een cappuccino in Paal 9 te kijken naar een heleboel malloten die zich in de ijskoude zee storten voor een Nieuwjaarsduik.

Nieuwjaarsduik_Texel_Paal_9_2012-39

Ik wens je een heel fijne jaarwisseling en hoop dat je hem doorbrengt op een manier die jij het fijnst vindt!

8 gedachtes over “Een stille jaarwisseling

 1. Karin zegt:

  Texel! Daar zijn wij vlak voor de kerst nog een paar dagen geweest. Heerlijke plek om Oud en Nieuw te vieren. Of eraan te ontsnappen. Paal 21 is trouwens ook een erg leuke plek. Heb veel plezier daar!

  Like

 2. Kan zoiets in de genen zitten? Je oudste zus is weg, jij bent weg, mijn jongste kids zijn weg, en ik vier het in gepaste stilte in eigen huis…het verhaal over het mislukte sterretje van toen ik klein was, ken je, of ik vertel het je nog eens. Geniet van de rust en ‘je eigen ding’!

  Like

 3. Sytske zegt:

  Ik heb wel goede herinneringen aan dat huurhuisje waar we met onze gezinnen in bivakkeerden. Bleven we toen tot twaalf uur op? Ik weet het niet meer. Er was geen vuurwerk, dat weet ik nog wel. Lekker, Texel!
  Wij hadden goed gezelschap van de buren, die om 22.30 uur naar huis gingen, waarna wij gewoon gingen slapen, althans, ik sliep niet want mijn enkel is gebroken, dus toen heb ik mijn lief even wakker gemaakt om hem een gelukkig nieuw jaar te wensen. Het vuurwerk duurde een uur, maar wij lagen warm en we hadden een gezellige avond gehad zonder verplicht opblijven.

  Like

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s