Het commerciële pad

Communicatie Amersfoort Copywriter

Ken je dat gevoel dat er ineens een kwartje valt? Plotseling krijg je een bepaald inzicht, vaak juist op een moment dat je niet met de kwestie bezig bent. Vorige week had ik zo’n moment. Er kwamen een paar dingen samen en ineens wist ik: Ik ga commercieel schrijven! Dat kan ik en dat vind ik leuk, dus waarom niet?

Voor ik dat inzicht had, wist ik heel goed waarom niet. Ik heb in verschillende culturele organisaties gewerkt,  Theaterwetenschap gestudeerd, schouwburgen en concertzalen bezocht, gedanst en gezongen. Daar ligt mijn hart. Daar voel ik iets bij. Een commercieel bedrijf is iets heel anders. Daar is alleen winst maken belangrijk. En daar voel ik niets bij.

Tekstschrijver of copywriter?

copywriting
Maar toen kwam het inzicht dat ik ook een andere passie heb: schrijven. En schrijven kun je over alles. Ik heb net de cursus Schrijven voor het web afgerond en daar moest ik als huiswerk regelmatig teksten schrijven voor fictieve ondernemingen. Pakkende koppen, AdWords, posts, langere teksten. Ik kreeg er steeds meer lol in. Toen iemand me een paar dagen geleden vroeg of ik naast tekstschrijver ook copywriter was, aarzelde ik. Maar even later dacht ik ‘ja’.

Tandpasta
Een copywriter is immers een tekstschrijver die gespecialiseerd is in het schrijven van reclameteksten en andere wervende teksten. En is het aan de man brengen van een theatervoorstelling niet hetzelfde als het promoten van tandpasta? Wat schrijven betreft denk ik van wel. Nou schrijf ik liever over theater dan over tandpasta, maar ik weet zeker dat er producten of bedrijven in de profit sector zijn waar ik mijn schrijftalent voor in wil zetten.

Het toeval wil dat ik nadat het kwartje gevallen was een gesprek had met een oud-collega. Zij zocht iemand om de website en Facebookpagina voor haar vakantiehuizen in Italië te verbeteren. Die opdracht heb ik gekregen. Binnenkort zet ik dus mijn eerste stappen op het commerciële pad. En ik heb er heel veel zin in!

6 gedachtes over “Het commerciële pad

  1. nickycorts zegt:

    Hopelijk krijg je heel vaak opdrachten voor vakantiehuizen en snoepreisjes en bijna nooit voor tandpasta, tandenborstels of… eh… flossdraad bijvoorbeeld. Veel succes!

    Like

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s