De wereld van de hashtag

Communicatie Amersfoort hashtag

Ooit begon ik met Twitter om het theater waar ik voor werkte meer bekendheid te geven. Het was een tip van Nancy Rullens, die mij meteen de beginselen van het twitteren bijbracht. In het begin snapte ik de helft niet, maar al snel wist ik wat #twexit* en #rhondje** betekenden en deed ik lekker mee. Ik kreeg de smaak te pakken en na twee jaar had ik ruim 1600 volgers verzameld.

Het theater heeft het helaas niet gered, maar ik ben blijven twitteren. Het medium leent zich namelijk ook uitstekend voor het zoeken naar werk en het profileren van jezelf. En hoewel ik niet overdreven actief ben, noem ik mezelf wel een echte fan. Neem nou de hashtag, die is toch geniaal?

Hoe werkt een hashtag?
Even voor de niet-twitteraars onder ons: door een hashtag (hekje, #) voor een woord of woordcombinatie te zetten maak je er een link van. Klik je erop dan zie je een overzicht van alle tweets waar dat woord in voorkomt. Zo kun je bepaalde onderwerpen volgen en zie je ook wat mensen die je niet volgt over dit onderwerp zeggen. Dit kan zelfs wereldwijd zijn, denk aan #JeSuisCharlie. Andersom kun je door een # toe te voegen zorgen dat je in beeld komt bij mensen die jou niet volgen.

Mijn favoriete hashtags
durftevragen

  • Met #dtv of #durftevragen kun je vragen stellen aan je mede-twitteraars. Laatst werkte mijn LinkedIn niet. Ik vroeg of meer mensen hier last van hadden en binnen 1 minuut wist ik dat het niet aan mijn computer lag.
  • Als werk- of opdrachtzoekende volg je #vacature in combinatie met jouw vakgebied of functie, bijvoorbeeld #communicatie of #secretaresse.
  • Ik volg soms tv-programma’s via Twitter. Bij Boer zoekt vrouw (#bzv ) bijvoorbeeld zijn de commentaren veel grappiger dan het programma zelf. En het is leuk om je onderdeel te voelen van een enorme groep mensen die op hetzelfde moment hetzelfde programma kijkt.

Probeer het eens!
Nog een tip voor de mensen die niet aan Twitter willen beginnen (omdat ze denken dat het je heel veel tijd kost en er alleen onzin voorbij komt): je kunt ook met # zoeken zonder Twitteraccount. Ik zou zeggen, probeer het eens. Ik heb zo al heel veel nuttige informatie gevonden.

* Je verlaat Twitter om iets anders te gaan doen, bijvoorbeeld slapen
** Je loopt een rondje met je hondje

7 gedachtes over “De wereld van de hashtag

  1. nickycorts zegt:

    Weer wat geleerd: #twexit = ik ga iets anders doen en #rhondje = ik loop een rondje met mijn hondje.

    Misschien kun je een Twitterwoordenboek maken Paula? Ik twitter inmiddels al weer een paar maandjes, maar dit soort ‘geheimtaal’ ken ik niet. Er bestaat vast nog veel meer!

    Like

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s