Het mooiste geluid

Communicatie Amersfoort Mooiste geluid

Toen ik vanmorgen de tuin inliep hoorde ik het. Ik bedacht me dat het misschien wel het mooiste geluid is dat ik ken. Tijdens de winter vergeet ik eigenlijk dat het bestaat. En dan opeens, op een vroege lenteavond, is het er. Dan blijf ik even stil staan luisteren en maakt mijn hart een sprongetje.

Kristalhelder kronkelt het door de lucht. Het lijkt wel of alle andere geluiden verstommen. Ja, het is nu echt lente. De merel zingt zijn lied!

Toen mijn zoontje een jaar of twee was, lag hij op een zomeravond in zijn bedje. Het was nog licht. Hij kon de slaap niet vatten. Door de babyfoon hoorde ik hem vrolijk zingen. “Ik hoor een merel, ik hoor een merel!”

Er zijn weinig geluiden die me meteen zo’n positief gevoel geven. Ik geniet dan ook met volle teugen van dit jaargetijde. Als de zon net opkomt of de schemering valt. En de merel de stilte verbreekt met zijn onnavolgbare solo. Wil je ook even genieten? Luister dan naar dit geluidsfragment.

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere mooie geluiden. Ik ben heel benieuwd wat jij het mooiste geluid vindt. Laat je het weten?

5 gedachtes over “Het mooiste geluid

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s