Gebruik je Twitter zakelijk? Laat jezelf zien!

Communicatie Amersfoort Laat jezelf zien op twitter

Op Twitter volg ik mensen en bedrijven. En zelfstandig ondernemers, die zitten er een beetje tussenin. Omdat ik het eens ben met de stelling dat bedrijven ook mensen zijn, vind ik dat zij zich, met name op social media, ook als zodanig zouden moeten gedragen. Wat ik vaak zie is echter dat bedrijven vooral bezig zijn met reclame maken. En dat een heleboel ZZP-ers hetzelfde doen. Bij sommige ondernemers zie ik echt alleen maar werk-tweets langskomen. Of ze nou overdag of ’s avonds, doordeweeks of op zon- en feestdagen iets posten, het gaat altijd over hun werk.

Ik vind dat niet zo interessant (en soms zelfs irritant). Veel liever lees ik wat voor mensen het eigenlijk zijn. Waarom hebben ze een eigen bedrijf? Wat doen ze in hun vrije tijd? Hoe is hun gezinssituatie? Wat eten ze graag? Het geeft een beeld van iemand als je dat soort dingen weet. Houdt iemand van vissen of gaat hij of zij liever naar het theater? Reist hij de wereld rond of staat hij altijd op dezelfde camping in Zeeland?

Doe wie je bent
Twitter is bij uitstek geschikt om jezelf te laten zien. Met wat je tweet, retweet en favorite creëer je een beeld van jezelf. Personal branding dus. Als alles wat je laat zien met je werk te maken heeft, geeft dat een eendimensionaal beeld. Alsof je bent wat je doet. Maar zo is het natuurlijk niet. ‘Doe wie je bent’ is denk ik een beter motto (overigens gestolen van Suzanne Unck).

Bouquetreeks of boerenkool
Misschien zijn er mensen die afhaken als ze lezen dat je de bouquetreeks leest, van boerenkool houdt of aria’s zingt onder de douche. Maar is dat erg? De mensen die jou sympathiek vinden blijven over. En daar wil je liever mee werken, toch?

Laat dus zien wie er achter jouw bedrijfsnaam schuil gaat. Wees een mens. Juist op een sociaal medium als Twitter!

Wil je een aantal goede tips over hoe je zakelijk Twitter persoonlijk maakt? Lees dan deze blog van Elja Daae.

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s