Eén jaar bloggen

Communicatie Amersfoort 1 jaar bloggen

Het is ongemerkt voorbijgegaan, mijn blog jubileum. Op 8 mei 2014 schreef ik op deze website mijn eerste blog. Ik was een cursus bloggen gaan volgen, omdat ik mezelf daarmee op de kaart wilde zetten als werkzoekend communicatiemedewerker. Dat eerste bericht werd door 7 mensen gelezen. Niet bepaald een vliegende start, maar ik had er lol in en schreef iedere week trouw een nieuw verhaal.

Ik ging op Verhalensafari en schreef over marketing, communicatie en werk zoeken. Later besloot ik mijn blogs te voorzien van een zelfgemaakte foto van mijn alter ego Lucy. Het gaf mijn blogs een minder rommelige uitstraling en mij veel plezier met het bedenken, ensceneren en maken van deze foto’s.

Vakkennis en persoonlijkheid

Ondertussen durfde ik steeds meer over mijn vakgebied te schrijven (alleen al het gebruik van dat woord was voor mij trouwens wennen) en ik merkte dat hoe duidelijker ik stelling nam, hoe meer reacties ik kreeg. Ook bij persoonlijke berichten zag ik het aantal lezers toenemen.

Het gaat niet om de lezers

Veel lezers heb ik nog steeds niet. Wel is er een aantal trouwe fans (waaronder natuurlijk mijn familie en vrienden, waarvoor dank!) en er zijn iedere dag wel mensen die via Google op mijn website terechtkomen. Dat vind ik best bijzonder. Het gaat mij ook niet om de hoeveelheid lezers. Ik ben nu eenmaal geen ‘foody’ en schrijf ook niet over mode of andere hippe dingen.

Ik ben de baas

regiestoel

Of het bloggen mij iets heeft opgeleverd? Een trots gevoel in ieder geval. Maar het belangrijkste voor mij is dat ik het leuk vind om te doen. Laat mij maar lekker schrijven. En ik geniet ervan iets te maken wat helemaal van mij is. Op mijn website mag ík alles bepalen. Ik schrijf over wat mij interesseert en zoals ik het wil. Nu ik er zo over nadenk vind ik dat misschien wel het allerleukste aan bloggen. Dat ik niet hoef te overleggen, niets aan een ander hoef te vragen, geen toestemming nodig heb. Op deze plek ben ik de baas. Zo één keer in de week geniet ik daar gewoon van.

Ik zeg: op naar het volgende jaar!

8 gedachtes over “Eén jaar bloggen

 1. nickycorts zegt:

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je blog. Binnenkort vier ik dat jublileum ook. Ik vind het ook prettig om een plek te hebben waar ik zelf kan bepalen wat ik publiceer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zeg: DOEN. Je hebt een duidelijke en toch makkelijke manier van schrijven en je houdt je aan eenvoud en helderheid. Ook het aantal tekens is prima. Je haakt niet af als lezer! En als je er vooral plezier en zelfstandigheid aan ontleent of mee creëert is het top. Geniet ervan, ik doe dat ook 🙂

  Like

 3. Van harte Paula! Bewonderenswaardig hoe je steeds weer interessante onderwerpen weet te vinden en die helder en duidelijk weet te behandelen.
  Ik lees je blog graag en hoop dat nog lang te doen. Ga vooral door!!

  Like

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s