Werken bij Seats2Meet

Communicatie Amersfoort netwerken

Het komt nog regelmatig voor. Een vragende blik als ik zeg dat ik bij Seats2Meet ga werken. Wat dat dan is, vraagt men zich af. Als ik vertel dat je er flexwerkplekken kunt gebruiken en dat je daar niet voor hoeft te betalen, wordt het een ongelovige blik. En als blijkt dat zelfs koffie, thee en lunch gratis zijn, is de verwarring compleet. Dat er nog mensen zijn die Seats2Meet niet kennen is eigenlijk onvoorstelbaar. Vandaar een blog over dit fenomeen, speciaal voor deze onwetenden.

Mijn eerste kennismaking was anderhalf jaar geleden. Er was een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden op de locatie station Amersfoort. Ik merkte dat er een goede sfeer hing en besloot er een keer met mijn laptopje te gaan zitten. Dat beviel heel goed. Omdat ik niet afgeleid werd door huiselijke beslommeringen deed ik meer nuttige dingen en had daar een tevreden gevoel over. Bovendien raakte ik tijdens de gezamenlijke lunch met allerlei mensen in gesprek en breidde zodoende mijn netwerk uit.

Belangeloos helpen

In de loop van de tijd volgde ik er (gratis) workshops en maakte ik ongeveer één keer per week gebruik van een flexwerkplek op de verschillende locaties (er zijn er 62 in Nederland, waarvan 3 in Amersfoort). Zonder uitzondering kwam ik met nieuwe contacten en inzichten thuis. De mensen die er werken zijn geïnteresseerd in wat je doet en, nog belangrijker, bereid om je belangeloos te helpen. Daarbij is het veel leuker om een dag onder ‘collega’s’ te zijn dan alleen thuis.

Sociaal kapitaal

Hoe kan het dan dat het gratis is, is een veelgehoorde vraag. Tja, daar weet ik niet alles van. Wat gezegd wordt is dat je betaalt met sociaal kapitaal. Je stelt je kennis ter beschikking van de ‘community’. Via de ‘Serendipity Machine’ (Serendipiteit is het vinden van iets onverwachts en bruikbaars, terwijl je op zoek bent naar iets anders) kun je zien welke kennis er aanwezig is op een dag en daar gebruik van maken. Dat is natuurlijk een mooi principe, maar je kunt er geen brood van kopen. De inkomsten komen uit de verhuur van ruimtes aan bedrijven.

Brengt dat dan genoeg op om het hele pand met alles wat erbij komt te betalen en er nog een salaris voor de eigenaren aan over te houden? Eerlijk gezegd heb ik geen idee. Maar ik maak er dankbaar gebruik van. En raad iedereen aan dat ook te doen!

Kijk op www.seats2meet.com voor meer informatie.

4 gedachtes over “Werken bij Seats2Meet

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s