Zelf een professionele website maken? Het kan met Wix!

Communicatie Amersfoort Wix

Je ontkomt er als zelfstandig ondernemer natuurlijk niet aan: een eigen website. Het is je online visitekaartje dat je met zoveel mogelijk mensen wilt delen. Nu heb je websites in alle soorten en maten, met bijbehorende prijskaartjes. Investeren in een website loont zeker de moeite, maar je kunt ook heel goed zelf een mooie website maken. Zelfs als je er geen ervaring mee hebt.

WordPress

Een jaar geleden maakte ik mijn eerste website in WordPress (deze dus). Ik ben er nog steeds tevreden mee. En het leverde mij de opdracht op om een website te maken voor een bekende die als zelfstandig professional werkt. Automatisch ging ik weer met WordPress aan de slag. Maar op één of andere manier wilde het maar niet lukken. Ik hopte van template (sjabloon) naar template, maar niets was wat het moest zijn.

Wix

wix

Toen bedacht ik me dat ik al vaak een advertentie op Facebook had gezien (ja, het werkt dus!) van Wix, een concurrent van WordPress waar je gratis websites kunt bouwen. Ik besloot een kijkje te  nemen. Het bleek een zeer toegankelijk systeem met heel veel mogelijkheden. Binnen een kwartier had ik een opzet gemaakt waar ik al heel blij van werd. En mijn opdrachtgever gelukkig ook.

Super simpel

Het handige aan Wix vind ik dat je alles naar je smaak aan kunt passen. Bij WordPress zit je, wat kleuren en lettertypes e.d. betreft, vast aan de mogelijkheden van het template dat je kiest. Fijn is ook dat je Wix-website voldoet aan de laatste eisen. Ze werken goed op je smartphone (mobiel responsive) en je kunt aangeven op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden (zoekmachineoptimalisatie, oftewel SEO). Daarbij is het echt super simpel. Iedereen die bijvoorbeeld met Word werkt, kan er volgens mij wijs uit worden.

Gratis kan, maar betalen is beter

Ik raad mensen die een zogenaamde statische website nodig hebben (alleen vaste informatie zonder blogfunctie)  zeker aan om Wix eens te proberen. Daar moet ik wel bij zeggen dat de gratis versie voorzien is van reclame voor Wix. En als je een eigen domeinnaam wilt, moet je een upgrade aanschaffen. Je kunt via Wix een domeinnaam aanschaffen, maar je kunt ook een koppeling maken naar een domeinnaam die je al hebt. Doe je dat niet, dan zit je met een heel lang wix-adres opgescheept. Voor een upgrade ben je minstens 8 euro per maand kwijt. Dat is meer dan je bij WordPress betaalt, maar duur is het nog steeds niet en het levert je als het goed is een mooie, professionele website op.

Mocht je aan de slag gaan: je mag me altijd benaderen voor advies! En voor wie het leuk vindt, het adres van mijn Wix-website is www.liesbethbuijs.nl.

4 gedachtes over “Zelf een professionele website maken? Het kan met Wix!

 1. nickycorts zegt:

  Precies Paula, met WordPress kun je prachtige websites maken, maar ik raak ook regelmatig verstrikt in de templates. Mijn zoon maakt websites met Jimdo. Dat is net Lego, je zet daarmee supersimpel zelf een website in elkaar en je hebt veel meer controle over het uiterlijk van je site dan met WordPress.

  Like

 2. feikje zegt:

  Beste Paula, Je gaf het volgende aan:

  Je kunt via Wix een domeinnaam aanschaffen, maar je kunt ook een koppeling maken naar een domeinnaam die je al hebt. Doe je dat niet, dan zit je met een heel lang wix-adres opgescheept.

  Nu heb ik een wix website gemaakt, deze moet ik nog upgraden. Ik heb via yourhosting een domeinnaam met .NL. Nu kun je die niet direct koppelen aangezien Wix dat niet ondersteund. Ik las dat je dan via de eigen hosting een koppeling moet maken met die van Wix. Hoe heb jij dat gedaan? Aangezien ik bij jou echt de domeinnaam .NL zie. Krijg je eerst dan wel een lang wix-adres die daarna via de andere hosting via DNS gekoppeld/doorgelinkt wordt?

  Want ik wil niet nog ergens anders een website gaan maken…

  Alvast heel erg bedankt voor je reactie.

  Gr
  Feikje

  Like

  • Hallo Feikje, Leuk dat je reageert op mijn blog! Het is wel lang geleden dat ik dit geregeld heb en sindsdien heb ik eerlijk gezegd geen websites meer gemaakt in Wix. Ik kan terugvinden dat je in Wix inderdaad moet upgraden om dit te kunnen doen. Als je dat gedaan hebt, ga je naar abonnementen en dan naar domeinen. Daar is een optie je domeinnaam aan Wix koppelen. Als je dat kiest staat er dat je je DNS records moet aanpassen. Bijvoorbeeld: For yourdomain.com, create an A record that points to: en dan een aantal cijfers. Het zijn 3 dingen die je moet aanpassen. Ik heb die tekst naar mijn provider gestuurd (in jouw geval dus yourhosting) en die hebben de juiste instelling gemaakt. Zelf weet ik van die technische zaken niet genoeg af, maar je provider zou het moeten kunnen. Ik hoop dat zij je verder kunnen helpen en wens je veel succes met je website! groet, Paula

   Like

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s