De vakantie van een huismus

Communicatie Amersfoort vakantie

In mijn familie waart al jaren het reisvirus rond. Een zus die, al dan niet tijdelijk, in een ver land woont is bijvoorbeeld geen uitzondering. Het virus is echter niet besmettelijk. Ik ben zelfs helemaal niet reislustig. In deze tijd van het jaar kom ik er altijd weer achter dat ik eigenlijk een haat-liefdeverhouding heb met op vakantie gaan. Ik hou wel van op vakantie gaan, maar ik hou ook heel veel van thuis zijn.

Ik hou van vakantie, omdat…
Ik hou van natuur, vooral van het ongerepte soort. Van bergen met helder stromende beekjes. Uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Een andere taal om me heen horen. Plaatselijke lekkernijen proberen. Op een dag niets anders te hoeven bedenken dan wat er gegeten moet worden en waar het te halen. Kamperen: overzichtelijk, gezellig en lekker praktisch bezig zijn. Fotograferen van alles wat er thuis niet is. Andere vogels, bloemen, vlinders, vergezichten. De geluiden van zee en strand. Genieten van mijn vrolijke kinderen, die alles voor het eerst zien.

Ik hou van thuis zijn, omdat…
Ik hou van slapen in mijn eigen bed onder een warm dekbed. Op een gewone stoel aan een gewone tafel zitten. Op mijn eigen wc zitten. Onder mijn eigen douche staan. Koken op mijn eigen fijne fornuis. Een kast vol kleren hebben om uit te kiezen. De weg weten in mijn supermarkt. Na een dag werken thuis komen in de vertrouwde geur van mijn huis. Schrijven met mijn benen op de bank en de laptop op schoot.

Heel even dan
Natuurlijk gaan we ook dit jaar weer op vakantie. Ik geniet al van de voorpret, het voorbereiden, routeplannen, regelen. En heerlijk even zonder internet, social media, telefoon. Gewoon een boek  lezen en spelletjes doen. Maar langer dan twee, hooguit drie, weken moet het toch niet duren. En stiekem verheug ik me ook nu al een beetje op het thuiskomen. Ik ben geloof ik echt een huismus.

Ik vraag me af hoe dat bij jou is. Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?

Een gedachte over “De vakantie van een huismus

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s