Altijd bereikbaar

Communicatie Amersfoort Altijd bereikbaar

Weet jij het nog, de tijd van voor de mobiele telefoon? Dat je in de file stond. Of vertraging had met de trein. Je wilde je werk bellen, of het thuisfront. Maar dat kon dus helemaal niet. Dat is nu ondenkbaar, toch? Nu pak je voor elk wissewasje de telefoon. Moet ik nog melk meenemen? Even naar huis bellen. Hoe laat kom je thuis? Even een appje. Vragen hoe de vakantie is geweest? Berichtje via Facebook. Tip voor iemand uit je netwerk? Kan via LinkedIn. Klachten over je internetverbinding? Meld het op Twitter. Welk medium je ook gebruikt, je krijgt altijd snel een reactie. Tenminste, daar ga je vanuit nu iedereen altijd mobiel bereikbaar is.

Nood

Vorige week (her)ontdekte ik hoe het is als je iemand dringend nodig hebt, maar diegene niet kunt bereiken. Mijn zoon had een aanval van (naar later in het ziekenhuis bleek) epilepsie en mijn partner was niet bereikbaar. Vergadering. Telefoon uit. Tja, daar zit je dan met je moderne communicatiemiddelen. Voortaan dus ook bij vergaderingen de telefoon op tafel. En de telefoon mee naar het zwembad, mee uit eten, mee naar bed. En altijd opgeladen natuurlijk. Je weet maar nooit. Een noodsituatie komt altijd onverwacht.

Burgernet

Tot nu toe vond ik bereikbaar zijn helemaal niet zo belangrijk. Facebook check ik 1 of 2 keer per dag, LinkedIn nog minder vaak.  Ik laat mijn telefoon bij kleine uitstapjes vaak thuis liggen. En ik heb geen mobiel internet. ’s Nachts zet ik hem uit. Maar nu bedacht ik me natuurlijk dat er ook met andere dierbaren iets mis kan gaan. En wat nou als dat ’s nachts gebeurt? Dus liet ik mijn telefoon gisternacht aan staan. Wat denk je? Word ik wakker ge-smst door Burgernet. Of ik wilde uitkijken naar een tienermeisje, dat in een totaal andere wijk van Amersfoort verdwenen was.

Toch maar wel

Met de ervaring van vorige week kijk ik er wel anders tegenaan. Bereikbaar zijn is toch een van de voordelen van deze tijd die ik moet omarmen. Ik ga zeker niet de hele dag op Facebook en Twitter rondhangen, maar mijn telefoon is voortaan altijd in de buurt.

Hoe is dat bij jou? Wil jij altijd bereikbaar zijn? Altijd online? Heb je wel eens iets meegemaakt waarbij de mobiele telefoon een belangrijke rol speelde? Leuk als je er hier iets over vertelt!

4 gedachtes over “Altijd bereikbaar

 1. Weet je wat het lastige is met mobiele bereikbaarheid? Niet alleen raak je toch wat verbolgen als je iemand belt en die persoon neemt niet op, maar zelf neem je natuurlijk ook lang niet altijd op.
  Als ik in de studio opnamen maakt, gaat ‘ie uit natuurlijk (hoewel, trilstand sinds het voorval met J. vorige week). Maar als ik thuis ben loop ik ook niet met dat ding in mijn hand.
  Gevolg: vaak als ik net in de badkamer of op de WC ben, gaat de telefoon. Of staat er beneden iemand voor de deur, die dan driftig (mobiel) belt waarom ik niet open doe.
  Mijn moeder zei in zo’n geval: ’t is of de duvel er mee speelt.
  Zou die inmiddels ook over een mobieltje beschikken?

  Like

 2. Nu je het mij vraagt: soms wil ik onbereikbaar zijn. Dan wil ik slapen of me echt op iets concentreren. Toch kost het me overdag moeite om het mobieltje uit te zetten. Want ik wil ook niets missen. Ik verwacht snel reactie van anderen als ik zelf een berichtje stuur, maar zelf bedenk ik vaak dat ik ‘straks wel kan reageren’. Ik ben een vat vol tegenstrijdigheden. Herkenbaar?

  Like

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s