Starten met zakelijk bloggen? Lees deze 7 tips!

Communicatie Amersfoort zakelijk bloggen

Lijstjes doen het goed in blogland. Het internet wemelt van de tips. Ook op mijn website zijn een paar blogs met tips te vinden. Die worden dan ook het meest gelezen. Kennelijk zijn er veel mensen die waarde hechten aan de kennis van een ander. Zelfs als ze die persoon helemaal niet kennen. En daarmee is het nut van bloggen aangetoond!

Waar wacht je op?

Over bloggen zijn oneindig veel tips geschreven. Websites en boeken vol. Daarin kun je lezen dat vooral zakelijk bloggen een aanrader, wat zeg ik, een must is voor ieder zichzelf respecterend bedrijf. Bloggen is onder andere goed voor het contact maken met je doelgroep, je vindbaarheid in Google, het opbouwen van een expertstatus. Bloggen biedt echt alleen maar voordelen. Waar wacht je dus nog op?

Blogtips

Omdat ik als communicatiemedewerker bij Diva Dichtbij met bloggen wil beginnen, leek het me leuk om voor mezelf wat tips op een rijtje te zetten. Hopelijk heb jij er ook iets aan.

  1. Zorg dat de liefde voor je vak/zaak/onderwerp in je blogs weerspiegeld wordt. Als jij er met passie over schrijft, voelt de lezer dat en wordt hij door jou geïnspireerd.
  2. Deel je kennis. Maak in een blog geen reclame voor jezelf of jouw bedrijf, maar laat door het delen van je kennis zien waar je goed in bent. De kans is groot dat anderen jouw blogs vervolgens gaan delen.
  3. Maak gebruik van (eigen) foto’s. Zorg dat deze steeds in dezelfde stijl zijn om eenheid te creëren.
  4. Zet social media in om jouw blog onder de aandacht te brengen.
  5. Schrijf regelmatig. Dat hoeft niet iedere dag en zelfs niet iedere week te zijn. Neem een frequentie die voor jou haalbaar is en hou je daaraan. Het zorgt ervoor dat mensen regelmatig terugkomen op je website.
  6. Schrijf voor jouw ideale lezer/doelgroep en spreek die liefst direct aan. Vraag mensen om te reageren.
  7. Begin! Een beetje flauw misschien, maar toch. Blijf er niet tegenaan hikken, begin gewoon. Oefening baart kunst. Bloggen is toch gewoon gaan zitten en beginnen met schrijven.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips te bedenken. Google op ‘zakelijk bloggen’ en je bent nog wel even bezig om al die goede raad te lezen. Die tijd kun je beter gebruiken voor je eerste blog. Ik ga binnenkort van start met mijn eerste bedrijfsblog. Mocht jij ook zoiets van plan zijn, dan wens ik je veel succes. En laat het me vooral weten als ik je ergens mee kan helpen!

3 gedachtes over “Starten met zakelijk bloggen? Lees deze 7 tips!

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s