Is een Vind-ik-niet-leuk-knop een goed idee?

Communicatie Amersfoort Vind ik niet leuk knop

Ik heb het me al vaak afgevraagd als iemand iets vervelends had meegemaakt en dit op Facebook deelde. Wat moet ik doen? Het bericht ‘liken’? Nee, zoiets vind je natuurlijk niet leuk. Dan zit er niets anders op dan een reactie achterlaten. Maar daar heb ik niet altijd zin in. Niks doen? Ook niet aardig. Zo kwam de gedachte aan een Vind-ik-niet-leuk-knop in me op. Je zult dat vast ook wel eens bedacht hebben. Maar of het een goed idee is?

vind ik niet leuk knop

Vandaag stond in de krant dat Facebook de Vind-ik-niet-leuk-knop gaat introduceren. Eerst bij een testgroep en als het bevalt bij iedereen. Toen ik het las, ging ik opeens twijfelen. Niet leuk vinden heeft een hoog afkraak-gehalte. Vooral door die duim omlaag. En wat als mensen jouw positieve berichten ook gaan vind-ik-niet-leuken? Dat is toch helemaal niet leuk?

Autopech of erger

Volgens mij is het de bedoeling dat je bij bepaalde berichten kunt aangeven dat je meeleeft met die persoon. Dat je het niet leuk voor hem of haar vindt. Dat is toch net even wat anders. Een ziek kind, gezakt voor een examen, autopech of erger. Je wilt laten weten dat het je niet koud laat.

I Care

Ik leef mee

Ik zou het fijn vinden om op Facebook mijn medeleven met een druk op de knop te kunnen betuigen. Maar liever zou ik dat doen via een ik-leef-mee-knop. Of misschien een ik-steun-knop? In het Engels zou het een ‘care’ knop kunnen zijn. En dan een hartje in plaats van een afkraak-duim. Wat vind jij? En hoe zou je zo’n knop noemen?

2 gedachtes over “Is een Vind-ik-niet-leuk-knop een goed idee?

  1. Ellen zegt:

    He Paula, het schijnt (las ik vandaag) dat het geen afkraak-duim wordt, maar een soort sympathieknop. En dat heeft een commerciële reden voor FB: mensen keren zich af van negatieve dingen, zoals die duim naar beneden, en dat vinden adverteerders niet leuk. Een sympathieknop trekt juist mensen en bingo voor adverteerders. Ik vind het een logisch verhaal.

    Like

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s