Mijn dag bij Zakelijk Festival MNL15

Communicatie Amersfoort MNL15

Een jaar geleden voorspelde ik dat ik op 24 september van dit jaar het Zakelijk Festival Midden Nederland (MNL15) zou bezoeken. Ik schreef toen een enthousiast blog over de editie van 2014. Na die positieve ervaring was de twijfel om me aan te melden dit jaar veel minder groot. Ik zou zeker bekenden tegenkomen en inspirerende workshops volgen. En zo geschiedde.

Armen zwaaien

MNL15-wachten in de rij

Ook dit keer was er meteen contact tussen de mensen die in de, best wel lange, rij stonden om binnen te komen. Sommigen bekend, anderen onbekend, allemaal geïnteresseerd en enthousiast. De locatie vond ik wat minder geschikt dan vorig jaar. Zaten we toen nog in de theaterzaal van De Lieve Vrouw, nu moesten we het doen met 50 stoelen in de Aegtenkapel. Dat was niet genoeg, dus mensen moesten staan of op de grond zitten. Ook voor de warming up, die op het welkomstwoord volgde, was de ruimte veel te klein. We stonden meteen lekker met onze armen in elkaars ‘private space’ te zwaaien. En toen kon het programma beginnen.

MNL15-warming up

Customer journey

Ik had uit de vier workshoprondes drie workshops gekozen, waardoor ik de eerste ronde niet meedeed. Die tijd kon ik mooi gebruiken voor het kopen van een paar wandelschoenen en het drinken van een lekkere cappuccino. Daarna schoof ik aan bij ‘Leer door de ogen van jouw klant kijken’ door Ron Verweij. Hij zette ons aan het denken over de ‘customer journey’ bij een verhuizing. Uit welke stappen bestaat het beslissingsproces en hoe kan een ondernemer daarop inspelen?

Blogsucces

Na de lunch, waar ik collega-blogger Chris van Goeie Nummers tegen het lijf liep, vertelde Rachella Martina ons over de 7 stappen naar blogsucces. Belangrijkste tip: Het begint allemaal met passie voor bloggen!

Peptalk

Tenslotte kreeg ik een bijna-privé peptalk van Lucinda Douglas, schrijfster van Sales is sexy, over het vinden van je gave. En hoewel ik die nog steeds niet gevonden heb (iemand nog tips?), ging ik daarna met een tevreden gevoel weer naar huis.

Welkom

Voor mij was het dit keer niet zo magisch als de vorige keer. Het was duidelijk dat er minder middelen waren (minder en kleinere ruimtes, geen uitgebreid programmaboekje), maar dat mogen we een festival dat in het geheel is gebouwd op waarde in plaats van geld natuurlijk niet aanrekenen. Wat overeind blijft, is dat het een dag was met een prettige open sfeer, waar ik me welkom voelde. Ik vind het Zakelijk Festival een bewonderenswaardig initiatief dat hopelijk nog jaren meegaat.

Een gedachte over “Mijn dag bij Zakelijk Festival MNL15

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s