Een krasje op de ziel

Communicatie Amersfoort Sinterklaas

Bijna 8 is ze al. En ik had besloten dat ze er oud genoeg voor was. Op school zouden ze voor het eerst lootjes gaan trekken. En voor ons zou het ook handig zijn als er geen gelovigen meer in huis zouden zijn op 5 december. Dus nam ik haar op schoot om haar het Grote Geheim te vertellen. Sinterklaas bestaat niet echt. Het is een verklede meneer die doet alsof.

Met grote ogen keek ze me aan. Het was duidelijk dat deze optie de afgelopen jaren geen seconde in haar wijze hoofdje was opgekomen. Natuurlijk had ze wel gezien dat de Sinterklaas op school niet dezelfde was als op televisie. Maar dat was dan dus een hulp-sinterklaas. En haar beste vriendin had verteld dat Sinterklaas niet bestond, maar dat geloofde ze gewoon niet. Dat het paard op de daken kon lopen, vond ze heel normaal. Ze geloofde héél heilig. Het duurde ook even voor het echt tot haar doordrong.

Verdwenen brieven

En toen was ze heel verdrietig en voelde ik me belabberd, omdat ik dat veroorzaakt had. We zaten samen te snikken. De ene na de andere vraag kwam in haar op. Bestond Amerigo dan ook niet? Hadden wij de pepernoten in een V-vorm gestrooid of neergelegd? Waar waren alle brieven gebleven die ze aan Sinterklaas geschreven had? Hadden wij zelf alle gedichtjes geschreven? Had haar broer ook een cadeautje voor haar gekocht? En zo nam het besef langzaam bezit van haar. De mooie droom was echt voorbij.

Krasje

Gelukkig voor haar is haar familie dol op het sinterklaasfeest. Ik kon haar dus geruststellen dat ze nog steeds cadeautjes zou krijgen, haar schoen mocht zetten en pepernoten kon eten. En dat surprises maken heel leuk is, want dat je dan lekker kunt knutselen. Na een half uur brak haar vrolijke aard weer door haar tranen heen en had ze er zo’n beetje vrede mee.

We krijgen vast een gezellige pakjesavond dit jaar. Maar helaas heb ik haar niet kunnen behoeden voor een klein krasje op haar ziel.

7 gedachtes over “Een krasje op de ziel

  1. Het harde leven is begonnen … Het voelt verdrietig voor die kleine schat, maar als ze straks met de groten mee mag doen geeft haar dat vast ook weer een fijn gevoel. Maar jammer dat een droom slechts een droom bleek is het zeker.

    Like

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s