Social media moe

Social media moeZijn er eigenlijk mensen die helemaal niets met social media doen? Dat vroeg ik me laatst af. Niet veel denk ik. In mijn vriendenkring kon ik eigenlijk maar één vriendin bedenken die bij geen enkel sociaal medium een account heeft.

Toen ik er zo over nadacht, leek het me ineens best aantrekkelijk om me niet bij alles wat ik doe af te hoeven vragen of het interessant is om op Facebook te posten. Om niet iedere dag te hoeven bedenken dat ik nog een activiteit op LinkedIn moet uitvoeren of iets moet (re)tweeten dat de moeite waard is voor mijn Twittervolgers. En dan heb ik ook nog een Pinterest account waar ik al tijden niet meer aan toe kom. Laat staan dat ik tijd heb om me te verdiepen in bijvoorbeeld Instagram, Google+ of Snapchat.

Rozengeur en maneschijn

Eigenlijk ben ik op het moment een beetje social media moe. De continue stroom aan informatie staat me bij tijd en wijle tegen. In verhouding is er maar zo weinig dat ik écht leuk of interessant vind. Zelden neem ik de moeite een gedeeld filmpje (helemaal) te bekijken. En soms staat het me tegen dat het alleen maar rozengeur en maneschijn is in social medialand.

Grotere wereld

Natuurlijk is er ook een andere kant. Zo was ik deze week jarig en vond het wel erg leuk dat er ook via Facebook allerlei felicitaties binnenkwamen. En ik heb via Twitter leuk contact met mensen die ik niet of nauwelijks persoonlijk ken. En zonder social media zou ik veel minder lezers op mijn blog hebben. Het maakt mijn wereld dus wel groter.

Maar toch… als het gebruik van social media voor mijn werk niet zo belangrijk zou zijn, weet ik eerlijk gezegd niet of ik er nog op deze voet mee door zou gaan.

Ik vraag me af hoe jij hier tegenaan kijkt. Laat je het hieronder weten?

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s