Is wifi onmisbaar?

Communicatie Amersfoort Is wifi onmisbaar?Vorige week zat ik met een vriendin koffie te drinken ter ere van mijn verjaardag. Ik maakte een foto van de mooie cappuccino en de lekkere taartjes met de bedoeling die op Facebook te zetten. Toen bleek dat er in het café geen wifi was. De serveerster vertelde dat dit het beleid van de eigenaar was, omdat hij wil dat er in zijn café echte gesprekken worden gevoerd in plaats van contact via een beeldscherm.

In mijn opinie maakt deze horecabaas een denkfout, omdat:

  1. De eigenaar niet kan bepalen wat de klanten in zijn café het liefst doen
  2. Hij de klanten de mogelijkheid ontneemt tijdens hun aanwezigheid iets positiefs over zijn café te posten (mond-tot-mondreclame is één van de belangrijkste vormen van reclame)
  3. Hij bepaalde doelgroepen uitsluit, zoals studenten en ZZP-ers die van zijn café hun werkplek zouden kunnen maken

Bij thuiskomst overwoog ik of ik de foto alsnog zou plaatsen met een positieve recensie van de koffie en taart óf met een negatieve recensie vanwege het ontbreken van wifi. Ik kwam daar niet uit, dus deed uiteindelijk geen van beide.

Café met gratis wifi

Op een scherm turen

Het leuke van zoiets is wel dat het me aan het denken zette. Gratis wifi is tegenwoordig een pluspunt waar eigenaren van cafés, winkels, campings en andere openbare gelegenheden graag mee adverteren. Ik begrijp best dat je er iets op tegen kunt hebben als al je klanten alleen maar op hun telefoon kijken. Dat zag ik laatst bij Starbucks op het station, waar er ook nog bij ieder tafeltje een stopcontact zit om je toestel op te kunnen laden. Echt iedereen zat daar op een schermpje te turen. Niet zo gezellig inderdaad.

Werkt verbieden averechts?

Maar zouden de bezoekers van dit café niet in staat zijn zelf te bepalen met welk doel ze dit café bezoeken? Werkt het niet, net als in de opvoeding, juist averechts om iets te verbieden? En daarbij, heeft tegenwoordig niet iedereen mobiel internet, zodat er ook zonder wifi gesurfd, gepost en gedaan kan worden? Waarschijnlijk ben ik zelf zo’n beetje de enige die nog geen mobiel internet heeft. Dat zal de reden wel zijn dat ik hier een punt van wilde maken. Gratis wifi is voor mij niet onmisbaar, maar ik vind het wel erg handig als het er is.

Hoe is dat bij jou? Is gebrek aan wifi een reden voor jou om ergens niet of juist wel naartoe te gaan?

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s