Een tip voor tipzoekers

Communicatie Amersfoort TipsOp internet wemelt het ervan: lijstjes met tips. Een website die scoort? Lees deze 7 tips! In 5 stappen naar betere webteksten. Tien manieren om meer klanten te krijgen! Je kunt voor werkelijk ieder probleem een oplossing vinden. Volg de tips op en het lukt. Toch vraag ik me af of het wel werkt met al die tips.

Als het zo makkelijk zou zijn, waarom zijn er dan nog zoveel websites die niet goed vindbaar zijn? En zulke slechte online teksten? Zoveel ondernemers met gebrek aan klanten? Ik zie drie mogelijke oorzaken. Of de blogs bereiken niet de beoogde doelgroep, of de tips werken niet, of het probleem is niet zo makkelijk op te lossen als voorgespiegeld.

Hoe krijg ik meer klanten?

In mijn ogen is dat laatste het geval. Stel je bent zelfstandig ondernemer en je hebt te weinig klanten. In je wanhoop typ je op Google in: hoe krijg ik meer klanten? Op de eerste pagina wordt genoeg hulp geboden. Er zijn blogs met 55 ideeën, met 6 stappen en met 76 ideeën en tips voor het vergroten van je klantenkring. En dat zijn nog maar de bovenste drie resultaten. Alleen het lezen van deze tips kost waarschijnlijk al meerdere uren van je kostbare tijd. Dan moet je bepalen welke tips voor jou bruikbaar kunnen zijn. En daarna moet je ze nog gaan toepassen. Ga er maar aan staan.

ZZP-ers zijn druk

Regelmatig spreek ik ZZP-ers die gewoonweg te weinig tijd hebben om bijvoorbeeld hun website te optimaliseren, op verschillende social media actief te zijn én ervoor te zorgen dat ze zichtbaar zijn bij hun doelgroep. Ze moeten tenslotte ook gewoon hun werk doen.

Toch een tip

Heb je toch een probleem waarvoor je online een oplossing zoekt? Dan raad ik je aan om slechts één tip, die makkelijk uitvoerbaar is én snel resultaat oplevert, op te volgen. Pas als dit zijn vruchten heeft afgeworpen ga je op zoek naar een nieuwe tip.

Ik hoop dat je iets aan deze ene tip hebt!

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s