Heb jij al een goede Over mij pagina?

Communicatie Amersfoort Over mij pagina schrijvenIedereen die een eigen website heeft, kent het probleem. Hoe schrijf je een goede ‘over mij’ pagina? Op een enkele uitzondering na vindt iedereen het lastig om over zichzelf te praten of te schrijven. Hoe maak je het persoonlijk, maar ook weer niet te? Wat vertel je wel en wat niet? Ik heb me er de laatste tijd wat meer in verdiept. Zoals altijd zijn er heel veel tips op internet te vinden. De meest waardevolle vond ik in een online videotraining van Christina Algera. Bekijk die als je het naadje van de kous wilt weten. Voor wie snel aan de slag wil, zet ik hierbij 8 tips voor een goede ‘over mij’ pagina op een rijtje.

 1. Trek de aandacht

Begin met een aansprekende eerste zin. Dit kan een vraag of stelling zijn. Iets waar de lezer zich in herkent en wat ervoor zorgt dat hij doorleest.

 1. Stel gerust

Stel je lezer gerust dat hij hier op de juiste plek is. Weet dus voor wie je de tekst schrijft.

 1. Introduceer jezelf

En dan gaat het niet zozeer om hoe je heet of wat je doet, maar over wat je voor de lezer kunt betekenen.

 1. Deel jouw visie

Beschrijf jouw visie op je vakgebied. Durf hier echt stelling te nemen. Waar geloof je in? Het mag groot zijn!

 1. Jouw waarom

Waar kom jij je bed voor uit? Waarom doe je het werk dat je doet?

 1. Jouw worsteling

Heel belangrijk: laat ook zien hoe je gekomen bent waar je nu bent. Welke worsteling of ontwikkeling heb je doorgemaakt? Wat kan iemand van jouw (zoek)tocht leren?

 1. Laat zien dat jij de expert bent

Vertel kort hoe jij door opleiding en/of ervaring een expert bent in jouw vakgebied. Geef het vertrouwen dat jij al vaker met het bijltje van de lezer hebt gehakt. Je kunt hier ook een quote van een tevreden klant opnemen.

 1. Actie!

Eindig je verhaal met een duidelijke call-to-action. Vertel de lezer wat hij nu moet doen. Inschrijven voor een nieuwsbrief? Contact met jou opnemen? Neem hem bij de hand!

Goed nieuws dus voor mensen die het moeilijk vinden over zichzelf te schrijven, want de ‘over mij’ pagina gaat niet alleen over jou, maar vooral ook over de lezer, oftewel jouw ideale klant. Die moet je op deze pagina herkenning en vertrouwen  bieden. Als je hem of haar het gevoel kunt geven dat je zijn probleem begrijpt en dat je hem kunt helpen, heb je het goed gedaan.

Natuurlijk heb ik zelf aan de hand van deze tips mijn ‘over mij’ pagina opnieuw geschreven. Ben benieuwd wat je ervan vindt. En mocht jij ermee aan de slag gaan, dan vind ik het leuk als je hieronder een link naar het resultaat deelt!

4 gedachtes over “Heb jij al een goede Over mij pagina?

 1. Paulien zegt:

  Bedankt voor je bruikbare tips! Voor mijn persoonlijke website (die ik wil gebruiken om een baan te scoren in het werkveld van mijn voorkeur) twijfel ik over de persoonsvorm waarin ik de pagina zal schrijven. Wat raad jij aan? Een introductie als geschreven door mijzelf (ik ben) of in de vorm van Paulien is..

  Like

  • Hoi Paulien, Ik ben een groot voorstander van de ik-vorm. Veel persoonlijker. De lezer heeft dan het gevoel met jou in gesprek te zijn. “Kan ik jou ergens mee helpen?” is toch veel beter dan “Paulien kan jou helpen…”? Hopelijk heb je hier iets aan. Veel succes met je website!

   Like

Ik vind het leuk als je een reactie geeft

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s